Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori acreditați la Chișinău. Subiectele discutate

După doar câteva zile de la scrutinul de duminică, preşedintele ales, Maia Sandu, a reușit deja să se întâlnească cu mai mulți ambasadori acreditați la Chișinău. Este vorba despre reprezentanţii diplomatici ai României, Rusiei, ai SUA și UE. Sandu le-a transmis oficialilor că vrea relații externe mai profunde și să atragă noi investiții în țara noastră.

Potrivit unui comunicat emis de PAS, Maia Sandu i-a mulțumit ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, pentru ajutorul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În cadrul întrevederii, Sandu a accentuat că își dorește reluarea proiectelor de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic.

Totodată, Maia Sandu s-a întâlnit şi cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov. Sandu a menționat că își dorește să dezvolte relații bune cu Federația Rusă şi i-a transmis diplomatului rus că vrea prelungirea scutirii taxelor vamale la exportul unor produse moldovenești, care expiră în acest an.

Sandu a transmis mulțumiri și Statelor Unite ale Americii. În cadrul unei întrevederi cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan, Maia Sandu a menționat că Washingtonul este un partener de nădejde pentru construirea unui stat de drept, ridicarea nivelului de trai și respectarea drepturilor omului.

Și relațiile cu Uniunea Europeană ar urma să fie dezvoltate. În timpul discuției cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, Sandu l-a asigurat că va depune toate eforturile pentru a construi Europa acasă: cu instituții, școli, drumuri, spitale și salarii europene.


Preluat de la: Publika.md