Maia Sandu: Nu există nicio criză politică la Chișinău, există continuitate

„Nu există nicio criză politică la Chișinău, există continuitate și nu trebuie să existe griji în acest sens”. Declarația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu, la emisiunea „Dincolo de alb şi negru” de la TVR1. Totodată președintele țării a spus că noul Guvern de la Chișinău va fi învestit mâine.

„Nu avem instabilitate politică. Următorul Guvern va fi învestit mâine și va fi asigurată continuitatea reformelor, în special cele care sunt cerute de instituțiile europene pentru ca Republica Moldova să avanseze pe calea integrării europene. Acest guvern se va concentra în special pe siguranța cetățenilor și securitatea statului. Acest Guvern urmează să se concentreze pe dezvoltarea și creșterea economică. Nu există nicio criză politică la Chișinău, există continuitate și nu trebuie să existe griji în acest sens”, a punctat Maia Sandu.

Amintim că Guvernul Gavrilița şi-a depus demisia în data de 10 februarie, fără a explica clar motivele acestei decizii. În aceeași zi, Maia Sandu l-a desemnat pe consilierul său în domeniul apărării şi securităţii naţionale, Dorin Recean, candidat la funcţia de prim-ministru. 

Mâine, Dorin Recean va prezenta programul de activitate și componența viitorului Cabinet de miniștri în plenul Parlamentului.


Preluat de la: Publika.md