Maia Sandu a retras candidatura desemnată de Igor Dodon şi a inclus un alt membru în comisia pentru alegerea unui judecător pentru CEDO

Preşedintele Maia Sandu l-a exclus pe Pavel Abraham din comisia de selectare a judecătorului la CEDO din partea ţării noastre. În locul acestuia a fost inclusă judecătoarea Viorica Puică.

Anunţul a fost făcut de consilierul prezidenţiale Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook. Stamate menţionează că Pavel Abraham a fost propus anterior din partea Preşedinţiei de către Igor Dodon. Iar din cauza „unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia”, Abraham a fost exclus din comisie.

„Ținând cont de importanța reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Președinției în această comisie pe dna Viorica Puică, o judecătoare competentă și corectă”, a scris Olesea Stamate.

PUBLIKA.MD aminteşte că pentru postul de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova candidează 13 persoane.

CITEŞTE ŞI Candidaţii înscrişi la concursul naţional pentru postul de judecător la CtEDO. Cine sunt aceştia

 

 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md