Fostul premier italian Silvio Berlusconi, internat de urgenţă în spital. Ce s-a întâmplat

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost internat de urgenţă într-un spital din Monte Carlo din cauza unor probleme cardiace, a declarat joi medicul său personal pentru agenţia italiană de ştiri ANSA, relatează Reuters şi EFE.

Alberto Zangrillo a declarat pentru ANSA că l-a văzut luni pe Berlusconi şi a considerat că ar trebui internat imediat într-un spital din apropiere, pentru că nu credea că ar fi prudent să fie adus înapoi în Italia, relatează Reuters.

Silvio Berlusconi însă a dat asigurări că starea lui de sănătate nu generează preocupări.

„Ţin să-i calmez pe toți: sunt într-o stare de sănătate bună, spitalizarea mea a fost necesară doar pentru câteva controale, ce reprezintă puțin mai mult decât rutina impusă de prudența medicilor mei. Activitatea mea continuă în mod normal, sunt în contact permanent cu colaboratorii mei și cu protagoniștii vieții publice, în acest moment dificil pentru țară. Nu mă îngrijorează starea mea de sănătate, mă îngrijorează starea multor italieni, căzuţi victime ale COVID și ale altor boli și ale multor alți italieni care suferă consecințele unei crize foarte grave”, a scris Berlusconi pe pagina sa de Facebook. 

Liderul Forza Italia, care are un pacemaker din 2006, se afla în oraşul francez Valbonne, în apropiere de Nisa, când a avut această problemă cardiacă.

Berlusconi a fost contaminat cu noul coronavirus în luna septembrie şi a fost internat cu pneumonie în spitalul San Raffaele din Milano.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost premier al Italiei în trei rânduri, ultima dată în perioada 2008-2011.


Preluat de la: Publika.md