Mai mulți locatari ai sectorului Ciocana, nemulţumiţi de activitatea a trei gherete care comercializează pește viu

Scandal în sectorul Ciocana al Capitalei. Mai mulţi locuitori de pe strada Vadul lui Vodă se arată nemulţumiţi de activitatea a trei gherete, care se află la câţiva metri de casele lor şi în care se vinde peşte viu. În special, oamenii se plâng că proprietarul nu respectă normele sanitare atunci când aruncă în drum toată apa în care au fost ţinuţi peştii. Mai mult, agentul economic a instalat și un gard, fără a avea permisiunea.

”Apa care o aruncă iarna îngheaţă. Aici circulă copii, bătrâni. Aici miroase foarte urât.”

”Potrivit actelor aici trebuie să fie trei gherete. Acest gard este ilegal.”

”Noi tot vrem să avem un magazin în apropierea casei, dar aici preţurile se schimbă în fiecare zi.”

De cealaltă parte, proprietarul gheretelor, Arcadie Znacovan, susţine că nu face nimic ilegal.

”Normele sanitare sunt respectate, dar îi peşte, oricum curge puţină apă. Cartofii şi ceapa noi le punem în interior, conform autorizaţiei care este valabilă până în luna decembrie, care pe perioada de vară este permisă la gospodării ţărăneşti.”, a declarat Arcadie Znacovan, proprietarul gheretelor .

Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Şcolnic, susţine că în adresa instituţiei a parvenit o sesizare, iar o echipă de specialişti s-a deplasat la faţa locului.

”Agentul economic a fost preîntâmpinat că s-a început procedura de demolare. Proprietarul a încălcat normele şi aceste gherete nu au pereţii de dispersare.”, a declarat Sinilga Şcolinic, pretorul sectorului Ciocana.

” De ce nu a-ţi făcut voi curăţenie? Eu am făcut tot aici.”

Potrivit viceprimarului Capitalei, Inga Ionesii, Regulamentul pentru amplasarea gheretelor, iniţiat acum un an, încă nu a fost aprobat.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie