Lotul național de lupte a cucerit trei medalii la Campionatele Europene

Cel mai bun rezultat l-a obținut Cătălin Spînu. Luptătorul de stil liber din Călărași a intrat în posesia medaliei de argint, după ce a cedat la limită în fața rusului Arslan Mirzaev, care a evoluat la competiția continentală sub drapel neutru.

Pînă în ultimul act al categoriei de greutate de pînă la 71 kg. Cătălin Spînu a trecut pe rînd de reprezentanți din Irlanda, Spania, Azerbaidjan, și Ungaria.

Un alt reprezentant al țării noastre, Ion Rusu a cucerit medalia de bronz, la fel în proba de lupte libere. După ce i-a învins pe reprezentanți din Macedonia de Nord și Slovacia, Ion Rusu a trecut în finala mică a categoriei de greutate de pînă la 45 kg, de azerul Fagan Fatiyev, cu scorul de 10-4.

Tot medalia de bronz a cucerit și Alexandra Moisei, în concursul de lupte feminine. În finala mică a categoriei de greutate de pînă la 69 kg, discipola Liceului Republican cu Profil Sportiv a învins-o pe Ana Mărioara din România.
Deplasarea lotului național de lupte la

Campionatele Europene U-17 de la Novi Sad, Serbia, a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.


Preluat de la: Noi.md