Locuitorii din Japonia vor primi gratis câte o doză de vaccin împotriva coronavirusului

Ministerul Sanatatii din Japonia a decis vineri că cetăţenii ţării vor primi gratis câte o doză de vaccin împotriva coronavirusului. Măsura face parte din planul general de reducere a incidenţei COVID-19 în această ţară, anunţă agenţia Kyodo.

Decizia guvernului japonez ia în calcul deocamdată prima doză de vaccin pentru fiecare persoană, pe fondul incertitudinilor legate de numărul necesar de administrări ale vaccinului.

Potrivit unui reprezentant al Ministerului Sănătăţii, urmează să se decidă oficial dacă măsura se va aplica şi cetăţenilor străini rezidenţi în Japonia.Guvernul condus de Shinzo Abe, aflat la final de mandat, face eforturi să asigure suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 în prima jumătate a lui 2021, pentru a fi administrate întregii populaţii. Suma necesară pentru vaccinarea populaţiei este estimată la 671,4 miliarde yeni (6,4 miliarde dolari americani).

 

Japonia a convenit cu producatorul britanic de medicamente AstraZeneca şi cu cel american Pfizer să achiziţioneze 120 de milioane de doze de vaccin de la fiecare dintre cele două companii atunci când vaccinurile vor fi gata de administrare pe scară largă. De asemenea, guvernul de la Tokyo negociază cu compania americană Moderna pentru cel puţin 40 de milioane de doze.

Potrivit experţilor internaţionali, Japonia, care a raportat până acum 83.563 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 1.571 de decese asociate, a gestionat mai bine pandemia de COVID-19 în comparaţie cu multe alte ţări. 

De asemenea, Japonia s-a alăturat unei iniţiative demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ce vizează achiziţionarea şi distribuirea echitabilă de vaccinuri pe plan mondial.


Preluat de la: Publika.md