Lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista ţărilor cu risc sporit de îmbolnăvire cu noul coronavirus pentru care se impune regimul de autoizolare la sosirea în Moldova. Astfel, cetăţenii care revin din statele aflate în așa numita zonă roșie vor fi obligaţi să stea acasă 14 zile.

Printre acestea se numără şi vecinii noştri România şi Ucraina. De asemenea, vor fi obligaţi să respecte regimul de carantină şi moldovenii care
revin din Spania, Franţa, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Irlanda, Austria, Belgia sau Cehia. În lista ţărilor aflate pe continentul european incluse în zona roşie mai sunt şi multe state din Balcani.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, din Europa de Est, în zona roşie a fost inclusă Rusia. Regimul de autoizolare este obligatoriu şi pentru cei sosiţi din Armenia, Belarus, Estonia, Georgia şi Lituania. De asemenea, în listă au fost trecute şi Israel, India şi Emiratele Arabe Unite.

Nu vor scăpa de carantină nici cetăţenii care se întorc de peste ocean, din Statele Unite ale Americii sau Canada. În „zona roşie” au fost incluse şi majoritatea ţărilor din America Latină. Nu fac excepţie nici persoanele care vin din unele state africane lovite de pandemie.

Potrivit autorităţii în sănătate, în această listă au fost incluse ţările în care incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 este mai mare sau egală cu 50 de cazuri la o sută de mii de locuitori. Aceasta este actualizată o dată la 14 zile și intră în vigoare luni.


Preluat de la: Publika.md