Liderul suprem religios din Iran l-a amenințat pe Donald Trump pe Twitter

Pe contul de Twitter a liderului suprem religios din Iran, Ali Khamenei, a apărut un mesaj prin care acesta pare să ceară un atac asupra fostului președinte SUA, Donald Trump, drept răzbunare pentru uciderea comandantului său militar, generalul Qasem Soleimani, în 2020.

Postarea de pe Twitter conține o imagine cu un bărbat care pare să fie fostul lider american în timp ce joacă golf, în umbra unui avion de război sau a unei drone de mari dimensiuni. „Răzbunarea este inevitabilă”, scrie alături de imagine.

Unii utilizatori de Twitter au cerut rețelei de socializare să suspende contul lui Ayatollah-ului Khamenei. Twitter a suspendat contul lui Trump la începutul lunii ianuarie, după ce fostul președinte a publicat mesaje care ar fi încurajat violențele asupra clădirii Capitoliului american.

Generalul Qasem Soleimani a fost asasinat de o dronă americană în apropierea aeroportului din Bagdad, Irak, în 2020. Atunci, Donald Trump a spus că generalul iranian era „direct sau indirect responsabil de moartea a milioane de oameni”.

Iranul a răspuns lansând mai multe rachete asupra unei baze militare irakiene care găzduia soldați americani și a avertizat cu noi atacuri, Ayatollah-ul Khamenei spunând că „o răzbunare dură îi așteaptă pe criminali”.

În ultima postare pe Twitter, scrisă în Farsi, cuvântul „răzbunare” este scris cu roșu și restul mesajului este: „Ucigașul lui Soleimani și cine ordonat crima va trebuie să platească”.

Twitter a eliminat la începutul lunii ianuarie un mesaj de pe contul liderului suprem religios din Iran – neverificat, însă considerat a fi asociat cu Khamenei – care spune că vaccinurile dezvoltate în SUA și Marea Britanie nu sunt de încredere, scrie digi24.


Preluat de la: Publika.md