Liderul de la Casa Albă s-a opus finanțării suplimentare a Poștei SUA. Trump: Votul prin corespondență, în favoarea lui Biden

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, face tot ce-i stă în puteri pentru a împiedica votarea masivă prin corespondență la alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie. Acesta a declarat că se opune suplimentării fondurilor pentru serviciile poștale americane, bani de care acestea au nevoie pentru a se pregăti de scrutin.     

Trump a declarat că a făcut acest lucru pentru că, potrivit lui, un eventual vot masiv prin corespondență l-ar favoriza pe oponentul său democrat, Joe Biden. Partidul Democrat a denunţat afirmaţia preşedintelui, spunând că poziţia sa este o încercare de a-i împiedica pe americani să voteze.

Serviciul Poștal al SUA a cerut 5 miliarde de dolari pentru a face față numărului mare de alegători care sunt așteptați să își exprime alegerea prin corespondență.

Popularitatea lui Donald Trump a fost zdruncinată serios în ultimele luni, după izbucnirea pandemiei de coronavirus și protestele la nivel național în urma morții lui George Floyd. El este devansat în sondaje de Joe Biden, cu aproximativ zece puncte procentuale.


Preluat de la: Publika.md