Certificatele medicale, necesare pentru copiii înmatriculaţi în clasa întâi şi elevii care se transferă într-o altă instituţie de învăţământ

Certificatele medicale nu sunt obligatorii pentru toţi elevii care vor reveni la şcoală din 1 septembrie. Ministerul Sănătăţii precizează că extrasul F-027 eliberat de medicul de familie este necesar doar pentru copiii înmatriculaţi în clasa întâi şi elevii care se transferă într-o altă instituţie de învăţământ. Nici în cazul tuturor copiilor de vârstă preşcolară certificatele medicale nu sunt obligatorii.

Când vor fi redeschise grădiniţele, aceste documente vor fi solicitate doar de la cei care se înmatriculează prima dată sau îşi schimbă instituţia preşcolară.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, copiii şi elevii vor fi examinaţi de medicii de familie până în data de 20 august, prin programare prealabilă. În cazul unor aglomerări, perioada de examinare poate fi prelungită.

Certificatul F-027 conţine informaţii despre starea sănătăţii copilului, calendarul de vaccinare şi lipsa contactului cu persoanele bolnave.


Preluat de la: Publika.md