Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, pe masa judecătorilor CC

Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea au trecut testul moțiunii de cenzură, însă au ajuns pe masa judecătorilor Curții Constituționale.

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a solicitat Curții să explice dacă mai poate fi convocată o ședință a Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului, în cazul în care prima ședință a eșuat din lipsă de cvorum.

Premierul Ion Chicu a comentat sesizarea, menţionând că aceasta nu va afecta interesele cetățenilor.

„O să vedem care o să fie mai departe evoluțiile pe această cale, dar eu sper foarte mult că aceste proiecte atât de necesare cetățenilor și economiei vor intra în vigoare, vor fi implementate”, a declarat prim-ministrul, Ion Chicu.

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, ne-a declarat că sesizarea se află în curs de examinare, dar că cele patru legi nu vor fi suspendate.

Amintim că după trei încercări eşuate, premierul Ion Chicu a reuşit, joia trecută, să prezinte în Parlament cele patru proiecte de lege, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

CITEŞTE ŞI: După mai multe încercări eşuate, Chicu a prezentat în plen proiectele de asumare a răspunderii, însă a fost huiduit


Preluat de la: Publika.md