Accident grav la Sângerei: O fetiţă de şase ani, lovită de o motocicletă

O fetiţă de şase ani a fost transportată la spital, după ce a fost lovită de o motocicletă. Accidentul s-a produs aseară, în localitatea Răzălăi, raionul Sângerei. Motocicleta era condusă de un băiat de 17 ani, care nu avea permis de conducere.

Potrivit primarului comunei Răzălăi, Oleg Rotaru, fetiţa se afla în ospeţie la o familie. Copila era lângă poartă şi a fost lovită de o motocicletă. Primarul spune că şoferul ar fi pierdut controlul ghidonului pe o porţiune de drum care nu este asfaltată.

OLEG ROTARU, primarul comunei Răzălăi, raionul Sângerei: „Unde s-a terminat porţiunea de asfalt şi este pietriş. A derapat cu motocicleta nu a putut să controleze şi a lovit copilul. Copilul era lângă poartă de mână cu fratele mai mare.”, a declarat Oleg Rotaru, primarul din localitate.

Potrivit poliţiei, motocicleta nu avea nici număr de înmatriculare. Primarul localităţii spune că vehiculul aparţine unui prieten de-al adolescentului.

OLEG ROTARU, primarul comunei Răzălăi, raionul Sângerei: „Aşa am înţeles că nu este la prima abatere de la lege. După spusele martorilor anterior el a mai fost văzut că a urcat pe motocicletă. Vin cu un îndemn către toţi părinţii care deţin mijloace de transport ca să nu permită minorilor să urce la volan fără permis de conducere.”, a mai spus edilul din Răzălăi.

Fetiţa a fost transportată la Spitalul Raional Sângerei. Vicedirectorul instituţiei, Vasile Malcoci, ne-a spus că minora a fost trimisă acasă pentru tratament ambulator. La telefon, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie din Sângerei, Ina Moscaliuc, ne-a spus că oamenii legii aşteaptă rezultatele probelor de sânge care vor arăta dacă motociclistul era în stare de ebrietate.

Poliţiştii urmează să mai stabilească cine este proprietarul motocicletei şi aşteaptă concluzia medicilor referitor la gravitatea traumatismelor pe care le-a primit copila. În funcţie de toate aceste rezultate, poliţiştii vor decide exact ce pedeapsă vor aplica.


Preluat de la: Publika.md