Lansarea rachetei SpaceX a fost oprită în ultimul moment. Ce probleme au apărut la lansarea celei mai mari rachete din istorie

 SpaceX a amânat lansarea Starship, cea mai mare rachetă din istorie, cu doar câteva minute înainte de plecarea, programată luni, într-un prim zbor de încercare, în configuraţie completă, relatează BBC, citat de Digi24.

      „Lansarea vehiculului spaţial Starship într-un prim zbor de încercare nu va mai avea loc luni din cauza unei probleme tehnice apărute în ultimele minute de pregătire”, a anunţat SpaceX în timpul transmisiunii video în direct.

Lansarea urma să aibă loc de la baza spaţială Starbase, situată în partea  de sud a statului american Texas.

Măsura anulării lansării a fost luată după ce tehnicienii au descoperit o problemă de presurizare la prima treaptă a vehiculului spațial. 

Starship este un vehicul spaţial super-greu, complet reutilizabil. Acesta este cel mai înalt şi mai puternic vehicul de lansare construit vreodată.

 Vehiculul are înălţimea de 120 de metri şi a fost dezvoltat de compania lui Elon Musk de-a lungul mai multor ani pentru misiuni spaţiale dincolo de orbita terestră, spre Lună şi Marte, scrie Agerpres.

 

 


Preluat de la: Publika.md