Kosovo interzice TikTok pe telefoanele funcționarilor. Lista țărilor care au blocat accesul la aplicație

După modelul țărilor precum Marea Britanie, Olanda sau Belgia, acum și Kosovo interzice aplicația TikTok pe telefoanele folosite de funcționari. Oficialii iau aceste măsuri pentru a evita posibilele atacuri cibernetice. În plus, toți cei care aveau instalată aplicația de socializare sunt obligați acum să o dezinstaleze. 

„Cu această decizie, toate instituţiile publice care deţin şi administrează reţelele de comunicaţii ale statului trebuie să impună restricţiile tehnice necesare pentru a împiedica funcţionarea TikTok în clădirile publice”, a anunţat biroul de presă al prim-ministrului kosovar într-un comunicat, potrivit sursei citate mai sus. 

Lista țărilor care au impus interdicții pentru instalarea Tik Tok 

Mai multe ţări din lume au luat deja măsuri similare. În India, aplicația chineză este interzisă total de aproape patru ani, alături de alte peste 50 de aplicații chineze. Aceasta era țara cu cei mai mulți utilizatori de TikTok, unele estimări ajungeau chiar și la 200 de milioane de oameni care foloseau aplicația. 

Comisia Europeană a anunțat, în februarie 2023, că interzice instalarea aplicației pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale angajaților, pentru a proteja datele instituției. 

Somalia anunța, în vara lui 2023, că vrea să interzică TikTok, Telegram, dar și un site de pariuri online. Autoritățile au argumentat, la vremea aceea, că vor să blocheze accesul din cauza „conținutului imoral, a imaginilor oribile și din cauza răspândirii dezinformării”. 

De asemenea, angajații din instituțiile publice din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Danemarca, Canada, Australia sau Noua Zeelandă nu au voie să folosească aplicația Tik Tok pe telefonul de serviciu.


Preluat de la: Unimedia.info