Kim Jong Un se laudă cu o armată de 800.000 de nord-coreeni gata să lupte cu SUA

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite. Această noutate vine la două zile după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17 ca răspuns la exerciţiile militare în derulare între SUA şi Coreea de Sud.

„Entuziasmul tot mai mare al tinerilor de a se înscrie în armată este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului, care fac ultime eforturi pentru a distruge ţara noastră socialistă dragă, şi de a îndeplini marea cauză a reunificării naţionale fără eşec, dar şi o manifestare clară a patriotismului lor înfocat”, a transmis astăzi publicația Rodong Sinmun. 

Rachetele balistice ale Coreei de Nord sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea lor a fost condamnată în mod repetat de Seul, Washington şi Tokyo.

La începutul acestei săptămâni, forţele sud-coreene şi americane au început exerciţii comune, intitulate „Freedom Shield 23”, care vor dura 11 zile, la o scară nemaivăzută din 2017. Acestea ar avea rolul de a contracara ameninţările tot mai mari din partea Coreei de Nord.

Kim Jong Un a acuzat SUA şi vecinii sud-coreeni că amplifică tensiunile prin aceste exerciţii militare.


Preluat de la: Publika.md