Kim Jong-un a ordonat întărirea măsurilor anti-coronavirus

Kim Jong-un a ordonat o întărire a sistemelor anti-coronavirus de urgenţă ale statului în faţa pandemiei mondiale. Liderul nord-coreean a prezidat duminică o reuniune a biroului politic al Partidului Muncitorilor, a transmis luni agenţia de ştiri de stat KCNA, citată de Agerpres.

Reuniunea a avut loc pe fondul incertitudinii economice şi politice din jurul pandemiei globale de COVID-19, care pune presiune suplimentară pe economia Coreei de Nord, deja lovită de sancţiunile internaţionale ce vizează oprirea programului său nuclear.

La prima sa apariţie publică în 27 de zile, Kim a subliniat necesitatea de a menţine o alertă maximă şi de a intensifica activitatea anti-epidemică.

Coreea de Nord a testat peste 12.000 de persoane şi nu a raportat cazuri confirmate de coronavirus, la începutul lunii noiembrie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

6.173 de persoane, dintre care opt străini, au fost depistate ca fiind cazuri suspecte, iar 174 de persoane au fost plasate în carantină în ultima săptămână a lunii octombrie, a spus OMS.

Kim a cerut ţării să se lanseze într-o campanie de 80 de zile pentru a-şi atinge obiectivele în fiecare sector, înaintea unui congres planificat în luna ianuarie pentru a decide un nou plan de cinci ani.

Ultima sa apariţie publică raportată în presă a fost la 21 octombrie, când a vizitat un cimitir dintr-o provincie a ţării unde sunt înmormântaţi soldaţii chinezi căzuţi în războiul coreean din 1950-1953.


Preluat de la: Publika.md