FĂRĂ COMENTARII! Dodon spune că R. Moldova este o „țară parlamentară”, deși în realitate este o republică semiprezidențială

Igor Dodon, în ziua în care a fost clar că a pierdut funcția de Președinte: „Să vă aduc aminte câți idoli ați avut și cu ce s-a teriminat totul, știți? Cu cât mai mari sunt așteptările, cu atât mai repede o să fie dezamăgirile. Vreau să reamintesc că Republica Moldova e țară parlamentară și un președinte poate să-și îndeplinească promisiunile doar când are susținerea Guvernului si Parlamentului”

„Până pe 24 decembrie sunt președinte în exercițiu cu toate atribuțiile depline. Avem un guvern funcțional, avem o fracțiune – cea mai mare in Parlament RM și sunt ferm convins că vom avea o majoritate care să susțină acest guvern. Pentru a nu permite diferite interpretări, mai ales că avem situația din Parlament și pandemia, inițiez discutii cu fracțiunile din Parlament. Azi PSRM, mâine PD, PAS, DA și cu alte grupuri parlamentare pentru a înțelege care sunt viziunile și avem câteva legi importante, Buget, politica fiscală, un pachet de legi pentru FMI și vom merge în 3 cu premierul și președintele Parlamentului. Repet, trebuie să evităm o criză politică gravă”.

R. Moldova a fost o republică parlamentară în perioada 2000 – 2016 când șeful statului era votat de deputați.


Preluat de la: Timpul.md