Karim Benzema, câștigător de cinci ori al Ligii Campionilor, părăsește Real Madrid după 14 ani

Atacantul câștigător al Balonului de Aur, Karim Benzema, care s-a alăturat giganților spanioli de la Lyon în 2009, va pleca cu un transfer gratuit la încheierea sezonului, anunţă BBC. Benzema, care mai avea un an de contract, urmează să se mute în Arabia Saudită după ce a primit o „ofertă record” de la Al-Ittihad, potrivit jurnalistului spaniol de fotbal Guillem Balague, citează alephnews.ro. 

Șeful Realului Carlo Ancelotti a declarat că se aștepta ca fostul internațional francez să rămână în sezonul viitor.

„Benzema a fost un exemplu de comportament și profesionalism și a reprezentat valorile clubului nostru. Și-a câștigat dreptul de a-și decide viitorul”, a spus Ancelotti. 

Este al treilea jucător de prima echipă confirmat că va pleca de la Real Madrid în două zile, după Eden Hazard și Marco Asensio, care au anunţat plecarea în această vară.

Ancelotti a spus: „Kane este un jucător grozav, este de la Tottenham și trebuie să respectăm atât jucătorul, cât și clubul”.

Francezul a câștigat în total 25 de titluri majore cu Real Madrid, un record pentru club. Benzema este deținătorul Balonului de Aur, care a condus Madridul spre titlul Ligii Campionilor sezonul trecut cu 15 goluri în competiție. Printre titlurile sale s-au numărat, de asemenea, cinci Cupe Mondiale a Cluburilor și trei triumfuri în Copa del Rey.


Preluat de la: Publika.md