Evacuări masive: Guvernatorul din Belgorod cere rușilor de la granița cu Ucraina să-și părăsească locuințele

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, a cerut duminică tuturor locuitorilor din localităţile de la graniţa cu Ucraina care se află sub tirul artileriei să îşi părăsească locuinţele. el susţine că bombardamentele forţelor ucrainene asupra regiunii au continuat şi noaptea trecută, după ce două persoane au fost ucise cu o noapte înainte, iar sute de copii au fost evacuaţi din zona de graniţă, scrie Reuters, citat de stiripesurse.ro. 

„Ascultaţi autorităţile şi părăsiţi-vă temporar locuinţele pentru a păstra ceea ce aveţi mai de preţ, viaţa voastră şi a celor dragi vouă”, a declarat Gladkov pe contul său de Telegram.

Oficialul a explicat că apelul său vizează nu doar locuitorii din districtul Şebekino, care a fost cel mai afectat de atacuri în ultimele zile, ci pentru toate districtele aflate sub bombardament.

Potrivit guvernatorului regiunii ruse Belgorod, armata ucraineană a atacat districtul Şebekino în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind înregistrate multe pagube. Datele preliminare arată că nu sunt victime. 

Guvernatorul rus a mai transmis că deja peste 4.000 de persoane au fost relocate şi se află în adăposturi temporare, în principal în şcoli şi cămine universitare din regiune. Între cei evaluaţi de urgenţă sunt 600 de copii din localităţile de frontieră în Kaluga şi Iaroslavl, în timp ce alţi 1.000 vor fi trimişi în peninsula anexată Crimeea.


Preluat de la: Publika.md