Kadîrov spune că rușii trebuie să cucerească Odesa și Harkov în această lună: „Apoi, așezați-l pe Zelenski și forțați-l să semneze”

„Cred că trebuie să atacăm mai activ, trebuie să lovim puternic cât mai este timp. Luna aceasta trebuie să luăm cel mai apropiat teritoriu, trebuie neapărat să luăm Odesa și Harkov. Apoi, așezați-l pe Zelensky și forțați-l să semneze toate documentele de care Rusia are nevoie pentru securitatea statului nostru, a cetățenilor și a vorbitorilor de limbă rusă care locuiesc pe teritoriul Ucrainei”, a spus Kadîrov.

„This month, we need to take the nearest territory, necessarily Odesa and Kharkiv, then force Zelenskyi to sign the necessary papers,” Chechen leader Kadyrov said, referring to possible new attempts to seize Ukrainian territory. pic.twitter.com/Bz7OvjYle1

Între timp, Rusia obţine câştiguri tot mai multe, deşi nu consistente, pe câmpul de luptă. Armata ucraineană se află în defensivă după eşecul contraofensivei sale de vara trecută. Rusia a preluat iniţiativa în faţa unui adversar care întâmpină dificultăţi în recrutarea de noi soldaţi şi care se confruntă cu lentoarea ajutorului occidental. Reluarea asistenţei militare americane, după validarea la sfârşitul lui aprilie a unui plan de ajutor de 61 de miliarde de dolari către Kiev, ar trebui totuşi să permită Ucrainei să-şi consolideze forţele şi să încerce să stabilizeze frontul, în special în est, în zonele Ciasiv Iar şi Avdiivka.


Preluat de la: Unimedia.info