Jaf ca-n filme într-un oraș din Brazilia. Sute de mii de dolari, aruncați pe străzi (VIDEO)

Un jaf ca-n filme a avut loc în orașul brazilian Criciuma, unde o bandă înarmată a intrat într-o bancă, a luat ostatici și a dispărut apoi cu o sumă foarte mare de bani, scrie BBC, citat de libertatea.ro. O parte din pradă a fost pierdută pe străzi, unde oamenii au ieșit ca să adune bancnotele împrăștiate, sumele strânse fiind de sute de mii de dolari.

Zeci de bărbați înarmați au luat cu asalt orașul din sudul Braziliei în jurul miezului nopții, atacurile fiind filmate de localnici. Bandiții au fost surprinși pe străzi, într-o acțiune pusă la punct în cele mai mici detalii.

Aproximativ la ora 03:00, ora locală, primarul din Criciuma, Clesio Salvaro, a scris într-un tweet că are loc „un atac major” și a îndemnat oamenii să rămână acasă.

Un agent de securitate și un ofițer de poliție militară au fost răniți în timpul schimbului de focuri de arme, iar ținta raidului a fost Banco do Brasil, din centrul orașului. Banca nu a anunțat încă câți bani au fost furați.

După ce ostilitățile au încetat polițiștii au descoperit mai multe bombe plasate pe străzi și neexplodate.

Poliția militară braziliană a raportat că a fost incendiat un tunel pe drumul principal care duce spre oraș, probabil pentru a împiedica forțele de securitate să trimită întăriri în oraș.

Și sediul poliției a fost atacat. Cel puțin șase persoane au fost folosite ca „scuturi umane” de către bărbații înarmați, care au obligat oamenii să stea pe o trecere de pietoni pentru a bloca drumul.

Pe rețelele de socializare au apărut de asemenea imagini postate de rezidenții orașului în care se văd pe acoperișuri bărbați descriși ca fiind lunetiști. Primarul a declarat postului de radio Gaucha că „bandiții” au fugit din oraș cu un convoi de mașini.

Poliția a anunțat că a arestat patru rezidenți care strânseseră de pe stradă 810.000 de reali, adică 154.120 de dolari. Niciunul dintre tâlhari nu a fost reținut.

Au fost cel puțin 30 de bărbați în banda care a dat lovitura, a declarat televiziunii Globo News șeful departamentului de jafuri și răpiri din poliția statală, Anselmo Cruz. Mașinile pe care le-au folosit ca să intre și să iasă din oraș au fost găsite ulterior în afara acestuia.

La mai puțin de 24 de ore distanță un atac similar a avut loc în nordul țării, la Cameta.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie