Jaf armat în Franţa: O angajată a unui supermarket, luată ostatică de indivizi înarmați cu mitraliere Kalaşnikov

Scene de coșmar au avut loc în Franța la un supermarket, la câţiva kilometri de frontiera cu Elveţia. Patru bărbaţi înarmaţi cu mitraliere Kalaşnikov au luat luni ostatică o angajată a unui supermarket Leclerc, după care au jefuit seiful şi au fugit, scrie b1.ro.

Faptele au avut loc în comuna Ferney-Voltaire (Auvergne-Rhône-Alpes), la doar câţiva kilometri de frontiera elveţiană, potrivit cotidianului regional Le Dauphiné Libéré. Răufăcătorii au luat-o ostatică pe contabila supermarketului Leclerc din Ferney-Voltaire, tocmai când pleca de acasă. Aceasta a fost condusă până la supermarket. Aici, doi paznici au fost puși la pămând de lovituri de paturi de Kalşnikov.

Ameninţată, contabila i-a condus apoi pe cei patru jefuitori până la seif, pe care au obligat-o să-l deschidă. Pe lângă bani, cei patru răufăcători au plecat cu un Audi negru.

„Aceasta nu este prima oară când un supermarket este jefuit în Pays de Gex. Nu mai atacă băncile. Este mai uşor în magazinele mari, în care există în continuare bani lichizi”, a declarat pentru publicaţie primarul din Ferney, Daniel Raphoz.

„Cea ce este sigur este că lovitura a fost pregătită meticulos”, a mai declarat primarul din Ferney.

Procurorul Republicii din Bourg-en-Bresse Christophe Rode a deschis o anchetă cu privire la „furt armat” şi „sechestrare”, potrivit postului France 3 Régions.


Preluat de la: Publika.md