OMS îndeamnă statele lumii să mențină eforturile pentru a limita răspândirea COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat administrațiile naționale, luni, să mențină eforturile pentru a limita răspândirea COVID-19, explicând că pandemia de coronavirus s-a înrăutățit la nivel global și că încă nu a fost atins vârful epidemic în America Centrală, scrie b1.ro.

„La peste șase luni de la debutul pandemiei nu este momentul pentru nicio țară să ia piciorul de pe pedală”, susține Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit Reuters.

Dr. Mike Ryan, cel mai important expert al instituției în materie de urgențe, a arătat că numărul de cazuri noi de COVID-19 continuă să crească în țările din America Centrală.

„Cred că este momentul să fim cu adevărat îngrijorați”, spune el, cerând un sprijin internațional mai important pentru regiune.

La rândul său, epidemiologul Maria van Kerkhove a afirmat că ar fi esențială o „abordare comprehensivă” pentru America de Sud.

Dr. Mike Ryan a mai adăugat că, în momentul de față, este nevoie ca lumea să se concentreze pe prevenirea unui al doilea vârf epidemic.

Reamintim că, la nivel global, peste 7,1 milioane de persoane au fost confirmate cu COVID-19, boala infecțioasă provocată de noul coronavirus, ce era raportată în premieră, în finalul anului 2019, la Wuhan, oraș din inima Chinei continentale cu circa 11 milioane de locuitori. Bilanțul de luni mai arăta că aproximativ 406.000 de pacienți depistați cu infecție cu SARS-CoV-2 au murit, în timp ce în jur de 54.000 sunt în stare gravă. Totodată, mai bine de 3,4 milioane au fost declarați vindecați.


Preluat de la: Publika.md