Italia: Peste 1.700 de cazuri de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr raportat din luna mai

Autorităţile din Italia au anunţat, vineri, 1.733 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat număr de infecţii de la începutul lunii mai, scrie b1.ro.

Comparativ, la începutul lunii mai, Italia anunţase 1.900 de cazuri de contaminare în 24 de ore.

Vineri, un record s-a înregistrat și în ceea ce priveşte numărul de teste efectuate, 113.000 într-o singură zi. 

În total, Italia a înregistrat până în prezent 274.644 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, în timp ce 35.515 de persoane și-au pierdut viața din cauza SARS-CoV-2.

Guvernul italian a cerut extinderea stării actuale de urgență, care ar fi trebuit să expire la 31 iulie, până la jumătatea lunii octombrie.

”Virusul continuă să evolueze și nu și-a parcurs cursul. Ar fi inadecvat să suspendăm brusc o astfel de măsură eficientă”, a declarat premierul Conte.

Acesta a precizat că extinderea este ”inevitabilă”, adăugând că ”în acest fel țara va fi mai sigură”.

”Deși curba de contagiune și impactul COVID-19 asupra serviciului național de sănătate s-a redus semnificativ, iar acest lucru ne încurajează, cifrele ne spun că virusul continuă să circule în țara noastră”, a spus Conte.


Preluat de la: Publika.md