Italia, afectată de ninsori, frig, furtuni şi inundaţii. Şcolile din multe orașe au fost închise

Un front atmosferic rece s-a abătut asupra Italiei, aducând şi un val de ninsori abundente, inclusiv în sudul peninsulei. 

Pe coasta Adriatică a Italiei s-au produs inundaţii din cauza precipitaţiilor abundente. În zona din jurul Senigallia, unde 12 persoane au murit în furtuni în cursul toamnei, rezidenţii au fost rugaţi să se refugieze la etajele superioare ale imobilelor.

Pe insula Ischia, unde alunecările de teren au ucis 12 oameni la sfârşitul lunii noiembrie, aproximativ 400 de rezidenţi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urmă cu câteva zile. Deocamdată nu se ştie când vor putea să se întoarcă.

La sfârşitul săptămânii trecute, legăturile prin feribot cu insulele Eoliene, Sicilia şi Calabria au fost reluate după o întrerupere de peste 40 de ore din cauza vremii nefavorabile. Luni, satul Ginostra, de pe insula vulcanică Stromboli, era încă inaccesibil de pe mare.

Departamentul pentru Protecţie Civilă a emis o alertă de precipitaţii pentru regiunile Emilia-Romagna şi Marche din centrul Italiei.


Preluat de la: Publika.md