Alimentaţia copiilor, mai scumpă. Cât plătesc părinţii pentru meniul zilnic din grădiniţe

Meniul în grădinițele Capitalei s-a scumpit. De la începutul lunii ianuarie, părinții achită cu doi lei mai mult pentru alimentația copiilor, adică 12 lei și 60 de bani pe zi. Despre acest lucru a anunţat şeful interimar al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Adrian Pavaloi.

Potrivit lui, conform unui ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Finanțelor din 28 decembrie, Guvernul a majorat prețul pentru alimentație de la 21 de lei la 25,20 de lei.

„Componentele din care se constituie preţul de alimentare unui copil la grădiniţă este compus din trei elemente: transferul de la bugetul de stat, mijloacele alocate de primărie şi resursele contactate de la părinţi, conform hotărârii de Guvern din 1993, părinţii sunt obligaţi să achite 50% din ceea ce vine din transferul de stat”, a declarat Andrei Pavaloi, şeful interimar al Direcţiei Generală educaţie Tineret şi Sport din cadrul Primăriei. 

Astfel, costul unui meniu zilnic pentru alimentarea unui copil în grădiniţe este de 40 de lei și 80 de bani. Directorii de grădiniţe ne-au declarat că această majorare a fost una aşteptată, mai ales că inflaţia a crescut pe parcursul anului trecut cu 30 la sută. În cele 127 de instituții de învățământ preșcolar din Capitală, în prezent sunt înmatriculați aproape 38 de mii de copii.

 


Preluat de la: Publika.md