Istoria se repetă. La fel ca la scrutinul prezidențial din 2016, în turul doi se duelează din nou Maia Sandu şi Igor Dodon

Istoria se repetă. La fel ca la precedentul scrutin prezidențial din 2016, în turul doi se duelează din nou Maia Sandu şi Igor Dodon. De data aceasta, liderul PAS l-a devansat în primul tur pe candidatul independent susținut de socialiști. Acum 4 ani, Igor Dodon a avut un avans de aproape 10 procente față de Maia Sandu în primul tur.

Igor Dodon, a acumulat atunci aproape 48 la sută din sufragii. Pentru Dodon, care a candidat din partea socialiştilor, şi-au dat votul peste 680 de mii de oameni. Pe locul doi s-a situat reprezentantul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, aleasă de peste 549 de mii de cetăţeni, adică 38,71 % din numărul total de voturi.

Candidatul PSRM a fost primul în preferinţele alegătorilor şi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2016. Igor Dodon a acumulat atunci peste 834 de mii de voturi sau 52,11% din sufragii. Candidatul PAS a obţinut 47,89% din numărul total al voturilor. Pentru Maia Sandu au votat peste 766 de mii de oameni. 


Preluat de la: Publika.md