Israelul revine după pandemia de coronavirus. Autoritățile de la Tel Aviv au redeschis restaurantele și cafenelele

Israelul revine, încetul cu încetul, la viața normală după pandemia de coronavirus. Autoritățile de la Tel Aviv au redeschis restaurantele și cafenelele ca măsură de relaxare a restricțiilor impuse anterior pentru a opri răspândirea COVID-19.

Localurile vor trebui însă să respecte mai multe măsuri de protecţie. Astfel, angajații trebuie să poarte mănuși, măști și viziere, iar vizitatorilor le este măsurată temperatura înainte să se așeze la masă. De asemenea, mesele sunt amplasate la o distanță minimă de 1,5 metri între ele.

Chiar și așa, redeschiderea restaurantelor şi cafenelelor i-a bucurat mult atât pe clienți, cât şi pe proprietarii localurilor. Cei din urmă sunt însă oarecum îngrijoraţi.

”Bucuria pe care o simt este acompaniată de îngrijorări. Nu știm cum clienții vor accepta aceste noi restricții care trebuiesc respectate pentru a putea activa și, mai important, nu știm dacă vor mai avea bani ca să vină la noi. Așa că îngrijorările sunt mai mari decât bucuria noastră”.

”Mă simt ușurată, este pentru prima dată când simt un pic de libertate. Am lucrat de acasă în ultimele trei luni și cred că, pe oamenii din Tel Aviv, deschiderea barurilor și restaurantelor îi face să simtă că locuiesc la oraș”.

Israelul a început să relaxeze măsurile de izolare încă de la începutul lunii mai. Școlile s-au redeschis în 3 mai, iar patru zile mai târziu, și magazinele și centrele comerciale.

Peste 16.700 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în această țară, dintre care peste 280, cu sfârșit letal.


Preluat de la: Publika.md