Israelul a înregistrat o creștere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19 după relaxare. Autoritățile iau în calcul reintroducerea unor restricții

Israelul a înregistrat o creștere bruscă a numărului de noi infectări cu noul tip de coronavirus după ce autoritățile au decis relaxarea restricțiilor impuse pentru controlarea pandemiei, a anunțat vineri Ministerul Sănătății din această țară, citat de gandul.ro.

Ministerul Sănătății susține că principalul motiv pentru care s-a ajuns în această situație este lipsa de disciplină în ceea ce privește respectarea recomandărilor care vizează distanțarea socială, informează CNN.

Israelul a înregistrat 101 cazuri noi vineri și 79 de cazuri noi joi, potrivit datelor Ministerului Sănătății, după ce de la începutul săptămânii nu mai înregistrase mai mult de 20 de cazuri pe zi.

Numărul mare de cazuri noi vine la doar câteva săptămâni după ce autoritățile israeliene au decis redeschiderea școlilor și majorității magazinelor.

Moshe Bar Siman Tov, un oficial din cadrul Ministerului israelian al Sănătății, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, că noile cazuri de infectare cu coronavirus reprezintă „un semnal de alarmă” pentru Guvernul israelian și pentru societate în general.

CNN notează că decizia de a organiza respectiva conferință de presă vineri, în timpul sărbătorii sfinte iudaice Shavuot, în timpul căreia agențiile guvernamentale sunt închise, reprezintă un indiciu clar al faptului că oficialii israelieni iau foarte în serios problema acestei creșteri rapide a numărului de cazuri de infectare.

Totodată, Guvernul israelian a luat o decizie rară: va avea o ședință sâmbătă, în ziua sfântă a săptămânii pentru evrei, pentru a discuta despre o posibilă revenire asupra deciziei de redeschidere a școlilor, într-o încercare de a preveni un al doilea val de îmbolnăviri.

Potrivit datelor prezentate vineri, Israelul a înregistrat 16.987 de cazuri de infectare cu coronavirus, dar majoritatea persoanelor infectate s-au însănătoșit. În acest moment țara înregistrează 1.927 de cazuri active, iar 284 de persoane au murit din cauza COVID-19.


Preluat de la: Publika.md