Israelienii continuă protestele împotriva premierului Netanyahu

Protestatarii care au manifestat împotriva premierului Benjamin Netanyahu s-au adunat sâmbătă seară, 3 octombrie, în ciuda înăspririi măsurilor de siguranță pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, notează Le Figaro.

Majoritatea protestatarilor au purtat măști, dar poliția a declarat că au încălcat regulile de distanțare socială și limita numărului de participanți.

Parlamentul israelian a aprobat miercuri, 30 septembrie, o lege care restricționează întrunirile în timpul carantinei decretată în țară din cauza epidemiei de coronavirus, despre care criticii lui Netanyahu spun că a fost dată pentru a împiedică protestele împotriva acestuia.

Din iulie, manifestanții se întâlnesc săptămânal pentru a protesta împotriva lui Netanyahu pe care îl acuză de proastă gestionare a crizei economice și sanitare din timpul pandemiei, dar și pentru a denunță „corupția” și a cere „schimbarea”.

De asemenea, vineri, 2 octombrie, ministrul Turismului, Asaf Zamir, a părăsit coaliția guvernamentală a lui Benjamin Netanyahu din cauza noilor restricții.

El și-a anunțat decizia pe Twitter și a scris că premierul este mai îngrijorat de procesul sau de corupție și de protestele împotriva lui decât de lupta împotriva epidemiei.


Preluat de la: Publika.md