Informaţiile privind starea de sănătate a preşedintelui american, Donald Trump, sunt contradictorii

Informaţiile privind starea de sănătate a preşedintelui american, Donald Trump, sunt contradictorii. În timp ce medicii care îl tratează de COVID-19 spun că acesta se simte bine, surse de la Casa Albă transmit că următoarele 48 de ore sunt critice pentru sănătatea oficialului. Pentru a pune capăt speculaţiilor, Trump a publicat un mesaj video înregistrat în spital, în care a dat asigurări că nu are simptome grave.

„Când am venit aici nu mă simţeam foarte bine. Acum însă sunt mai bine. Se face totul ca eu să mă însănătoșesc. Este nevoie să revin, pentru că trebuie să facem din nou America măreaţă.”

Donald Trump a vorbit şi despre soţia lui, Melania, menţionând că aceasta se simte mai bine decât el întrucât este mai tânără. Liderul de la Casa Albă este tratat cu Remdesivir, medicament folosit pentru pacienţii care au simptome grave ale bolii.

Înainte de asta însă, lui i s-a administrat un cocktail experimental cu anticorpi, care încă nu a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente. Tratamentul este menit să crească sistemul imunitar al preşedintelui. Mai mulţi epidemiologi străini susţin că Donald Trump riscă să facă o formă mai gravă a bolii întrucât are 74 de ani şi este supraponderal.

Acum, toţi se întreabă unde anume s-a infectat preşedintele, în condiţiile în care zeci de oameni de la Casa Albă au fost testaţi pozitiv. Jurnaliştii de la CNN au sugerat că asta s-ar fi întâmplat la un eveniment desfăşurat la Casa Albă, la sfârşitul lunii trecute. Atunci, preşedintele a propus-o judecătoare la Curtea Supremă pe Amy Coney Barrett. Şapte dintre cei prezenţi la eveniment au fost ulterior diagnosticaţi cu COVID-19.


Preluat de la: Publika.md