Israel: Mii de manifestanţi s-au adunat în faţa reşedinţei premierului israelian pentru a-i cere demisia

Mii de manifestanţi s-au adunat la Ierusalim, în faţa reşedinţei premierului israelian Benjamin Netanyahu, inculpat de corupţie, pentru a-i cere demisia şi a-i prezenta revendicările lor.

Manifestaţii împotriva lui Netanyahu s-au multiplicat în ultimele săptămâni, care denunţă ”corupţia Guvernului”, şi au degenrat uneori în confruntări violente cu poliţia. La ultimele manifestaţii, poliţia a dispersat protestatri cu tunuri cu apă, rănind mai mulţi manifestanţi. Protestatarii denunţă totodată proasta gestiionare a pandemiei covid-19 a lui Netanyahu şi ”atacurile sale împotriva democraţiei”.

„Corupţilor, ne-am săturat de voi!”, „Rupţilor (de realitate), ne-am săturat de voi!”, „Unde sunt morala, valorile? Ce risipă!”, scria sâmbără seara pe banderola agitate de manifestanţi. Protestatarii cer demisia lui Benjamin Netanyahu, inculpat de corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare.

Ei denunţă de asemenea o lege aprobată săptămâna aceasta, care acordă Guvernului puteri speciale în lupta împotriva covid-19 – până în iunie 2921 – şi limitează controlul Parlamentului asupra Executivului.

Pentru prima oară, câteva sute de manifestanţi s-au adunat sâmbătă seara în faţa reşedinţei lui Netanyahu din oraşul de coastă Caesarea.

La fel ca săptămânile trecute, alte câteva mii de israelieni au manifestat la TelAviv şi în alte oraşe din ţară în semn de protest faţă de gestionarea sanitară şi economică a crizei de către Guvern, denunţată adesea drept ”imprevizibilă”, scrie adevarul.ro.


Preluat de la: Publika.md