Își trăiește viața pe patul de spital. O fetiță de 4 ani, transferată de la o instituție medicală din Capitală la una raională

O fetița de 4 ani, din satul Ermoclia, care toată viața ei a trăit în spital din cauza unei malformații congenitale la aparatul respirator a fost transferată zilele trecute din Spitalul Mamei și Copilului din Capitală în Spitalul raional Căușeni. Potrivit Studio-L, copilul se află în secția de terapie intensivă și este dependentă de aparatul de ventilare pulmonar. 

Potrivit Studio-L, medicii spun că fetița are nevoie să fie monitorizată permanent de medici și nu poate fi vorba ca micuța să fie transferată acasă. Mai mult, doctorii din Căușeni spun că fetița nu poate respira de sine stătător mai mult de o oră, iar ideea părinților de a-i amenaja un spațiu acasă unde ar instala aparatul pentru respirație artificială nu este reală.

Cazul fetiței este monitorizat de o comisie de medici creat la nivelul ministerial care caută soluții pentru tratarea copilului.

Acum copilul se află în secția de reanimare unde sunt instalate aparatele de ventilare artificială. Mama acesteia stă pe parcursul zilei cu ea, dar spune că medicii nu îi oferă prea multe detalii.

Potrivit Cristinei Țurcan, copilul de 4 ani necesită o intervenție chirurgicală care nu se face la noi în țară. Ministerul Sănătății de la noi duce negocieri cu mai multe țări pentru a prelua acest caz. Până la moment nu există însă un răspuns clar în acest sens.


Preluat de la: Publika.md