Ion Chicu: Examinăm posibilitatea introducerii unor măsuri menite să stopeze răspândirea pandemiei

Guvernul examinează posibilitatea introducerii unor noi restricții menite să stopeze răspândirea pandemiei. Asta după ce numărul moldovenilor infectați cu noul coronavirus a depășit 100 de mii. O listă cu noi acțiuni va fi aprobată, vineri, în cadrul ședinței ședinței Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul întrevederii cu Coordonatorul Rezident ONU în țara noastră și șeful oficiului Organizației Mondiale a Sănătăţii în Moldova.

Premierul a precizat că autoritățile întreprind toate măsurile pentru sporirea capacităților sistemului medical, însă este îngrijorat de tendința alarmantă de infectare.

Șeful oficiului OMS Igor Pokanevych a asigurat că Republica Moldova urmează să primească un lot de tehnică și echipamente medicale din partea Uniunii Europene, inclusiv 40 de aparate de ventilare necesare în lupta cu COVID-19.

De asemenea, discuțiile au vizat și achiziționarea vaccinului anti-Covid-19. Prim-ministrul s-a informat despre perioada când acesta ar putea ajunge în țara noastră, în ce cantități și care sunt etapele necesare de parcurs pentru achiziționarea vaccinului.

Șeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Moldova a menționat că în câteva săptămâni va putea anunța când vaccinul anti-COVID-19 al putea ajunge în țara noastră. În prezent se examineazălista producătorilor de vaccinuri. Potrivit lui Pokanevych, primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru cca 30% din populația Republicii Moldova.

„Avem nevoie de un plan de comunicare și informare a societății privind aspectele importante pe care trebuie să le cunoască privind vaccinarea anti-Covid. Vom avea nevoie de suportul OMS la acest capitol”, a spus Ion Chicu.

 


Preluat de la: Publika.md