Intervențiile drumarilor pentru asigurarea circulației rutiere pe traseele naționale continuă

Pe parcursul zilei, în contextul Codului Galben de schimbare bruscă a vremii în vigoare până la data de 17 februarie, lucrările de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale.

Procesul tehnologic a fost derulat cu antrenarea a 188 utilaje speciale și implicarea a 126 muncitori rutieri în municipiile Chișinău, Bălți, raioanele Fălești, Sîngerei, Căușeni, Ștefan Vodă, Cimișlia, Anenii Noi, Briceni, Dondușeni, Edineț, Ocnița, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Rîșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Călărași, Strășeni și Ungheni.

Administratorii drumurilor verifică continuu starea traseelor naționale, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului continuă.

La moment, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată.

Potrivit meteorologilor, în toate regiunile țării, la data de 13 februarie, temperatura minimă a aerului va oscila între -11..-16°C, ziua – între -5..-10°C, pe unele sectoare de drum se va forma ghețuș,  la data de 14 și 15 februarie, termometrele vor înregistra minime de -6..-11°C, ziua – între -1..-6°C.

 

 


Preluat de la: Publika.md