Internaționalul moldovean Ion Nicolaescu va juca în campionatul Slovaciei

Internaționalul moldovean Ion Nicolaescu va juca, începând cu acest sezon, în campionatul Slovaciei. Acesta a semnat cu formația DAC Dunajska Streda, unul dintrele cele vechi cluburi din această țară, un contract valabil până în vara anului 2023.

DAC s-a clasat pe locul 3 în ultima ediție de campionat fapt ce i-a permis participarea în cupele europene. Astfel, joi, 17 septembrie, slovacii vor găzdui gruparea cehă Jablonec în turul doi preliminar al Ligii Europei.

Până a semna cu noua echipă, Nicolaescu a evoluat în Belarus și a fost legitimat la Șahtior Soligorsk. După ce a reușit să evolueze în 13 meciuri pentru „mineri”, șefii clubului l-au oferit sub formă de împrumut la FC Vitebsk. Aici, atacantul moldovean a jucat în 18 meciuri și a marcat 9 goluri, fiind declarat de suporteri „cel mai bun fotbalist al formației în luna iunie”.

La începutul acestei luni atacantul a marcat primul său gol în tricoul naționalei Moldovei, reușind să înscrie în partida cu prima reprezentativă a statului Kosovo din Liga Națiunilor.

Ion Nicolaescu are 22 de ani și este discipolul clubului de fotbal Zimbru Chișinău.


Preluat de la: Publika.md