Instituțiile penitenciare au primit ajutor umanitar, în lupta cu pandemia

Zeci de combinezoane de protecție, sute de mănuși și măşti medicinale au fost donate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în lupta cu pandemia. Ajutorul umanitar a venit din partea Organizației Internaționale pentru Migrație şi a Ambasadei Țărilor de Jos la Chișinău.

În instituțiile peniteciare vor mai ajunge tărgi metalice și un electrocardiograf. Echipamentele de protecţie vor fi distribuite în funcţie de necesităţi.

Directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, a spus că sprijinul acordat va spori capacitatea instituțiilor de a preveni infectarea angajaţilor şi a deţinuţilor. De un lot similar a beneficiat și Poliţia de Frontieră. Valoarea suportului este de 75 de mii de euro.

„Astfel, capacităţile instituţionale privind gestionarea controlului prevenirii şi răspândirii infecţiei fiind îmbunătăţite prin dotarea poliţie de frontieră cu echipament de detecţie, a persoanelor cu statu febril, optimizarea accesului poliţiştilor de frontieră la echipamente de protecţie precum şi dotarea centrului medical al poliţiei de frontieră.”, a comunicat şeful adjunct Poliţia de Frontieră, Valentin Fiodorov.

Acesta este cel de-al treilea ajutor umanitar oferit cu suportul financiar al Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.


Preluat de la: Publika.md