Înșelătorie cu un singur apel telefonic: Schemă de spălare de bani, destructurată în capitală

Potrivit Poliției, timp de cîteva luni, cei peste 50 de operatori telefonici au invitat mai multe persoane să investească în acțiuni financiare de pe așa-zise „burse de valori internaționale.”

„Apelurile erau efectuate printr-un sistem de telefonie instalat de organizatori, prin care numerele de telefon erau falsificate. În așa mod, erau contactați potențiali clienți din Rusia, Kazahstan și state din Europa, ca să-i convingă să investească. În realitate, cel care administra centrul de apel și complicii săi erau persoanele care gestionau platformele pe care-i invitau pe clienții înșelați să investească. În prezent, suma investițiilor cifrează sute de mii de lei.

Poliția mai precizează că au fost efectuate percheziții la centrul de apel din Chișinău, precum și la domiciliile administratorului acestuia și a superiorului responsabil de sala din care erau efectuate apelurile – bărbați cu vîrste de 35 și 25 de ani. De acolo, inclusiv din automobilul administratorului au fost ridicate șase calculatoare portabile, 20 de telefoane și înscrisuri.

Procurorii i-au atribuit administratorului centrului de apel statutul de bănuit. Investigațiile continuă.


Preluat de la: Noi.md