ÎNGRIJORĂTOR! Staţia de pompare care asigură locuitorii Capitalei cu apă potabilă ar putea ceda din cauza inundaţiilor de la Vadul lui Vodă

Din cauza inundaţiilor de la Vadul lui Vodă ar putea ceda staţia de pompare, care asigură locuitorii Capitalei cu apă potabilă. Într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a explicat că există riscul ca motoarele care se află la 21 de metri sub nivelul Nistrului, să fie inundate.

Edilul precizează că autorităţile au pregătit trei pompe de rezervă şi o staţie electrică şi sunt gata să intervină prompt în caz de necesitate. Totodată, Ion Ceban dă asigurări că întreprinderea „Apă Canal Chișinău” are rezerve de apă.

Publika.md amintşte că meteorologii au emis Cod portocaliu de revărsare a râului Nistru valabil până în 2 iulie. Iar până în 29 iunie rămâne în vigoare avertizarea de creştere a nivelului apei a râului Prut. Totodată, pentru zilele de 28 şi 29 iunie a fost emis un Cod galben de caniculă. Temperaturile vor ajunge până la 33 de grade Celsius, la umbră. 


Preluat de la: Publika.md