Fadei Nagacevschi: Cazul celor doi inculpaţi, luptători K1, scoşi basma curată de justiţia moldovenească, confirmă că situaţia din domeniu este încă gravă

Cazul celor doi inculpaţi, luptători K1, scoşi vineri basma curată de justiţia moldovenească, confirmă că situaţia din domeniu este încă gravă. O spune ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Justiţiei a anunţat că va sesiza structurile disciplinare pentru verificarea acțiunilor judecătorului, dar și ale procurorului care au participat în acest caz. Va fi verificat şi modul în care a fost instrumentat dosarul.

Fadei Nagacevschi recunoaşte că aceste acţiuni sunt insuficiente şi e nevoie de schimbări urgente, iar acest lucru presupune ca şi politicienii să-și consolideze eforturile şi să renunțe la interesele politice de grup la subiectul justiției. Astfel, Nagacevschi a făcut un apel către politicieni, îndemnându-i la cooperare.

Cei doi luptători K1, acuzați că în 2018 au ucis un tânăr în fața unui club de noapte din Capitală, au fost achitați. Decizia a fost pronunțată vineri de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, deși procurorii au cerut pentru inculpaţi 15 ani de pușcărie.

CITEŞTE ŞI: O „amendă simbolică” în schimbul unei vieţi. Sentinţa în cazul celor doi luptători K1


Preluat de la: Publika.md