ÎNGRIJORĂTOR. Astăzi a fost înregistrat un număr record de moldoveni aflaţi în stare gravă din cauza noului coronavirus

Încă 139 de persoane au fost diagnosticate astăzi cu COVID-19. Astfel, numărul total de cazuri ajuns la 11 879. Tot astăzi a fost înregistrat un număr record de persoane în stare extrem de gravă. Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății, sunt 417 persoane. Alte 24 sunt conectate la aparate de respirație asistată. 

Cinci persoane şi-au pierdut astăzi viaţa din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. Printre victime este şi un angajat al poliţiei în vârstă de 42 de ani din Capitală. Astfel, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 411.

Potrivit autorităților din Sănătate, cele mai vulnerabile sunt persoanele care au peste 50 de ani. De la începutul pandemiei, 5740 persoane cu vârste mai mari de 50 ani s-au infectat de COVID-19. Puțin peste 3000 au între 50 și 60 ani. Peste 2 700 de bolnavi au vârsta de peste 60 de ani.

Totodată, 382 de oameni din cei peste 400 care au decedat aveau peste 50 de ani. Cele mai multe victime au însă între 60 și 80 de ani. 

Astăzi au mai fost externați alți 171 de pacienți. Astfel numărul total al celor vindecați a ajuns la aproape 6 800.

În condițiile în care azi au fost deschise mai multe afaceri din HoReCa şi sălile de sport, șeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a amintit încă o dată care sunt măsurile de protecţie pentru a împiedica răspândirea virusului. De asemenea, cine îşi asumă responsabilitatea pentru îndeplinirea acestora. Vor urma controale.

„Activitatea reluată este o asumare plenară a conducătorilor, a deținătorilor de localuri. Şi această asumare de responsabilitate presupune realizarea cu stricteţe a măsurilor de sănătate publică pe care noi le-am recomandat”, a declarat Nicolae Furtună.

 


Preluat de la: Publika.md