Incidenţa cazurilor de COVID-19, în continuă creştere. Rata de infectare la 100 de mii de cetăţeni a ajuns la un nivel alarmant

Incidenţa cazurilor de COVID-19 este în continuă creştere. În ultimele săptămâni şi rata de infectare la 100 de mii de cetăţeni a ajuns la un nivel alarmant.

Dacă la începutul lunii erau 312 cazuri acum sunt 448.

Vârsta medie a bolnavilor este de 47 de ani. Cele mai afectate rămân a fi femeile, iar perioada de incubaţie este în jur de cinci zile. Datele Ministerului Sănătăţii mai arată că majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc sunt din mediul urban.

Totodată, în ultima săptămână a crescut şi numărul de cazurilor de import. De la începutul pandemie, 737 de moldoveni reveniţi de peste hotare au fost testaţi pozitiv, iar în ultima săptămână au fost înregistrate 36 de cazuri. Au fost diagnosticaţi cu COVID opt persoane revenite din România. Cinci persoane s-au întors din Ucraina, iar câte trei din Spania, Rusia şi Italia.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în prezent avem peste 15 mii de cazuri active. Peste şapte mii dintre acestea au fost înregistrate în stânga Nistrului. În cadrul instituțiilor medicale sunt internaţi peste 3 500 de pacienți, iar 4725 de persoane primesc tratament la domiciliu. Diferenţa de peste şapte mii de cazuri se referă la bilanţul din regiunea transnistreană. Din aprilie, Ministerul Sănătăţii nu primeşte însă date despre persoanele vindecate sau spitalizate în stânga Nistrului. Aşa că toate cazurile confirmate pozitiv sunt atribuite ca fiind active.


Preluat de la: Publika.md