Începutul noului an școlar, amânat cu o săptămână în Grecia. Statul elen va asigura măşti gratuite elevilor

Începutul noului an școlar va fi amânat cu o săptămână în Grecia. Dechiderea școlilor va avea astfel loc pe 14 septembrie, din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, a anunţat marţi guvernul de la Atena, transmit Reuters, citat de b1.ro.

În plin sezon turistic, Grecia a fost nevoită să impună o serie de restricții în mod gradual cu scopul de a bloca înmulțirea cazurilor noi de coronavirus, amânarea începerii noului an școlar fiind una dintre aceste măsuri.

Marţi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat că amânarea este necesară pentru ca familiile să revină din vacanţă în oraşele mari şi să petreacă un timp cu copiii înaintea ca aceştia să se întoarcă la şcoală.

”Îi îndemnăm pe toţi părinţii să se întoarcă acasă împreună cu copiii în zilele următoare şi să se asigure că aceştia rămân sănătoşi (…) până la reluarea cursurilor”, a spus Petsas.

Ministrul Educaţiei, Niki Kerameus, a precizat că măştile vor fi obligatorii pentru elevi şi pentru profesori în toate spaţiile închise din şcoli. Măştile vor fi puse la dispoziţie în mod gratuit atât în şcolile publice, cât şi în cele private.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie