Încă un sat cu străzi luminate! Un sistem modern cu 600 de becuri LED, inaugurat la Ivancea

Proiectul de iluminare stradală se extinde în satele raionului Orhei. Un sistem modern cu 600 de becuri LED a fost inaugurat şi la Ivancea.  Potrivit unui comunicat de presă, plasat pe site-ul Consiliului Raional Orhei, în timpul apropiat de lumină pe străzi se vor bucura şi locuitorii satului Brăneşti, care face parte din aceeaşi comună.

Noua reţea de iluminare stradală din Ivancea se întinde pe o distanţă de peste 19 kilometri, iar pentru ca totul să funcţioneze ca la carte, au fost moderizate toate transformatoarele din sat.

„La mine în mahala deja s-a aprins”, a spus un localnic.

„Mulţi dintre cei care lucrează, inclusiv eu, ies dimineaţa şi revin seara pe întuneric. Era întuneric şi când venim de la grădiniţă, iar acum e luminos. Putem ieşi seara la plimbare cu copiii”, a declarat o femeie.

„Oamenii vor merge pe drum fără grijă că s-ar putea împiedica pe timp de noapte”, a spus un localnic.

Satul Ivancea este al doilea sat din comuna cu acelaşi nume în care a fost montat iluminatul stradal. Un proiect similar a fost implementat anterior în satul Furceni, iar în curând se vor aprinde luminile şi în satul Brăneşti, promite primarul.

„În comuna Ivancea avem trei sate. Până la finele lunii ianuarie vom avea în toate trei iluminat stradal performant”, a menţionat Boris Ochişor, primarul comunei Ivancea.

Potrivit comunicatului plasat pe pagina Consiliului Raional Orhei, acest proiect a fost implementat de echipa lui Ilan Şor, care și-a propus să asigure cu iluminat stradal peste 100 de localități rurale din țară, majoritatea din raionul Orhei, dar şi să implementeze câteva proiecte de infrastructură în peste o sută de localități conduse de primari ai Partidului „Şor”.

„Sunt convins că vom putea face tot posibilul ca moldovenii să revină în ţară, să creăm locuri de muncă, infrastructură bună şi să facem în aşa fel încât raionul nostru să fie cel mai bun şi să fie primul în toate”, a declarat Ilan Şor.

La eveniment a fost prezent şi deputatul Sergiu Sîrbu, secretarul Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, din care face parte şi fracţiunea Partidului „ŞOR”.

„Aproape în fiecare zi sunt lansate proiecte de infrastructură. Eu cred că responsabilitatea principală a noastră este de a-i ajuta pe oameni şi de a face tot posibilul pentru ca astfel de proiecte să se realizeze”, a precizat Sergiu Sîrbu.

Potrivit autorităţilor locale, în comuna Ivancea, în acest an, au fost amenajate parcuri şi trotuare, au fost renovate drumuri și s-au desfăşurat lucrări pentru construcţia unui apeduct.


Preluat de la: Publika.md