Încă NOUĂ moldoveni au murit din cauza noului coronavirus. Cine sunt victimele

Încă NOUĂ moldoveni au murit din cauza noului coronavirus. Bilanţul deceselor provocate de COVID-19 în Moldova a ajuns la 990. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Unul dintre persoanele care au decedat este un bărbat de 50 ani din raionul Ceadîr-Lunga. Aceste a fost internat la IMSP Ceadîr-Lunga pe 20 august. Comorbidităţi: tetrapareză posttraumatică.

Un alt caz de deces este un bărbat de 74 ani din raionul Ștefan Vodă. Bărbatul a fost internat la IMSP SR Ștefan Vodă pe 25 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, cardiopatie mixtă.

O altă persoană decedată este un bărbat de 53 ani din raionul Călăraşi. Acesta fiind internat la IMSP SR Călăraşi pe 19 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II-III, obezitate gr. III.

Un alt caz este o femeie de 70 ani din raionul Ungheni, transferată de la IMSP SR Ungheni, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, obezitate gr. II.

O altă persoană care a decedat este un bărbat de 83 ani din municipiul Chișinău. Acesta a fost transferat din SCBI “Toma Ciorbă” la Institutul de Medicină Urgentă pe 17 august. Comorbidităţi: bronhopneumopatie cronică, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. II.

Un alt caz de deces este un bărbat  de 31 ani din municipiul Chişinău. Acesta a fost internat la Insitutul de Medicină Urgentă, pe 17 august, cu TCCI, contuzie cerebrală, pneumonie mediobazală bilaterală.

Un alt caz este o femeie de 70 ani din raionul Dubăsari. Femeia a fost internată la Institutul Oncologic pe 12 august. Comorbidităţi: mielom  multiplu.

Un alt caz este o femeie de 72 ani fiind transferată din IMSP SR Sângerei la Spitalul Clinic Bălţi pe 19 august. Comorbidităţi: obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

O altă persoană care a decedat este o femeie de 75 ani din raionul Călăraşi. Ea a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe 17 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.


Preluat de la: Publika.md