În plină pandemie de COVID-19, Igor Dodon va merge la Moscova pentru a participa la parada dedicată zilei de 9 mai

În pofida pandemiei de COVID-19, șeful statului, Igor Dodon, va merge la Moscova, în 24 iunie, pentru a participa la parada dedicată zilei de 9 mai. În cadrul unei intervenții live pe Facebook, el a spus că urmează să primească o reconfirmare a invitației de la autoritățile ruse și nu vede nicio problemă în această vizită, chiar dacă situația epidemiologică rămâne îngrijorătoare.

Dodon a declarat că, deocamdată, nu ştie câţi bani vor fi alocaţi din bugetul de stat pentru această vizită.

„Nu știm cât va costa și dacă vor fi careva cheltuieli, partea rusă, de obicei, își asumă toate cheltuielile în acest sens. Înțeleg că astăzi sau mâine o să primesc invitația oficială, cu toate că este o invitați venită anterior, dar am rugat s-o reconfirme. Deci, la sigur voi participa la acest eveniment”, a afirmat şeful statului, Igor Dodon.

Igor Dodon a mai precizat că se va consulta cu specialiștii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, dacă va trebui să stea în carantină timp de 14 zile după această vizită. El a mai spus că, potrivit unei decizii anterioare a acestei comisii, cei care se deplasează peste hotare în interes de serviciu sau în delegații oficiale nu trebuie sa stea în autoizolare, dacă nu au simptome.

Presa rusă scrie că la parada militară de la Moscova au mai fost invitați șefii de stat din Serbia, Palestina, dar și liderii regiunilor secesioniste ale Georgiei, Abhazia și Osetia de Sud.

Deocamdată, nu se cunoaște cum vor participa veteranii celui de-al Doilea Război Mondial la eveniment, deoarece aceste persoane sunt în grupul de risc sporit de infectarea cu noul coronavirus. Cert este că accesul pe Piața Roșie din centrul Moscovei, unde va avea loc parada, va fi restricționat.


Preluat de la: Publika.md