În ce stare este Donald Trump, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Donald Trump este bine și va rămâne izolat la Casa Albă pentru moment, a declarat medicul președintelui american.

Medicul președintelui a spus că acesta este „bine”, dar nu a făcut nicio precizare dacă are simptome specifice virusului. De asemenea, starea Melaniei Trump este bună, a adăugat medicul Sean P. Conley, scrie nytimes.com.

Trump va fi atent supravegheat medical de cei mai mari profesioniști în domeniu, iar informațiile privind starea lui de sănătate vor fi aduse la cunoștința publicului, a spus Conley.

Preşedintele american şi soţia sa au fost testaţi la coronavirus, după ce Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate consiliere ale preşedintelui, a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Ulterior, testele au confirmat infectarea liderului de la Casa Albă, iar anunţul a fost făcut de Trump pe twitter.

Citește și: Donald și Melania Trump, testați pozitiv cu coronavirus

Consiliera preşedintelui american a descoperit că este infectată cu SARS-CoV-2 după ce s-a întors dintr-o deplasare cu liderul de la Casa Albă. Ea s-a aflat la bordul Air Force One marţi, când Trump a zburat la Cleveland, statul Ohio, pentru a participa la dezbaterea electorală cu Joe Biden.

Preşedintele american e testat periodic pentru COVID-19. Cei care lucrează în Casa Albă sunt testaţi zilnic, ca şi jurnaliştii acreditaţi care călătoresc împreună cu preşedintele. Infectarea cu COVID-19 a preşedintelui american are loc în plină campanie electorală: Donald Trump candidează pentru al doilea mandat la Casa Albă, iar alegerile sunt programate pe trei noiembrie.

Citește și: Una dintre consilierele apropiate ale lui Donald Trump a fost diagnosticată cu COVID


Preluat de la: Publika.md