În ajutorul gemenilor Ciutac. Mai multe mămici din Capitală au organizat un târg de caritate în susținerea micuților

Au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe gemenii familiei Ciutac. Vorbim despre mai multe mămici din Capitală care au organizat un târg de caritate în Scuarul Catedralei pentru a-i ajuta să se vindece.

Istoria bebeluşilor a devenit cunoscută în întreaga ţară, după ce micuţii au fost diagnosticaţi cu o boală cruntă şi extrem de rară – atrofie musculară spinală. Aceştia au nevoie de cel mai scump vaccin din lume, care costă, pentru ambii, 4,2 milioane de dolari.

”Încurajăm ca toată lumea să nu fie indiferentă în acest caz. Este o boală rară, iar familia nu are posibilitate financiară ca să-şi ajute copiii. Orice bănuţ adunat pentru ei este foarte important”.

– Sunt la acest târg pentru acontribui la strângerea de bani pentru gemenii Ciutac, bolnavi de amitrofie spinală.
– De câţi bani aţi reuşit să procuraţi astăzi?
– De 500 de lei.

Micuții Mihai și Galina sunt doi bebeluși din cei 4 cvadrupleți ai familiei Ciutac din satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Venirea pe lume a copilașilor a fost o adevărată bucurie și binecuvântare pentru părinți, însă doi dintre ei suferă de o tulburare genetică ce le pune în pericol viața. Tatiana Ciutac, mama cvadrupleţilor, povesteşte că aşteptarea este tare lungă, iar suma pe care au reuşit să o adune până acum e foarte mică.

”Până la momentul de faţă avem 250 de mii de dolari, îi foarte puţin abia sunt 5,73 de % din suma necesară. E foarte puţin, dar totuşi sperăm, atât timp cât avem o şansă trebuie să luptăm”, a spus mama cvadrupleţilor, Tatiana Ciutac.

Femeia spune că nu are nicio susţinere din partea statului.

”Acestea sunt donaţii de la oamenii care nu au rămas indiferenţi la durerea noastră. Ceea ce ţine de stat nu avem susţinere. Îi enorm de greu să vezi cum Mihai cu Galina nici picioarele şi nici capul nu-l ridică”, a povestit mama cvadrupleţilor, Tatiana Ciutac.

Toţi cei care doresc să-i dea o mână de ajutor familiei Ciutac o pot face la numărul de telefon 068061370 sau la contul:

IBAN: MD84ML000002259A64121741
Beneficiar: Ciutac Tatiana
BC „Moldindcombank” S.A.
nr. card: 4028110288418871


Preluat de la: Publika.md