IMPORTANT pentru moldoveni. Categoriile de cetățeni care pot intra în Franța până în data de 10 iulie

Ambasada Republicii Moldova în Franţa a anunțat noile decizii ale autorităților franceze cu privire la accesul cetățenilor străini pe teritoriul Franței până în data de 10 iulie 2020.

Potrivit noilor decizii, au fost extinse categoriile de cetățeni care pot intra în Franța în această perioadă:

– cetățeni străini care au reședința permanentă în Franța, viză de lungă ședere sau permis de ședere;

– cetățenii străini care tranzitează Franța spre țara de origine/reședință;

– lucrătorii transfrontalieri, care locuiesc în statele vecine (Germania, Italia, Spania, Elveția, Belgia, etc) și lucrează în Franța;

– transportatori de marfă și personalul aeronavelor care efectuează curse aeriene;

– persoane care activează în domeniul sănătății și sosesc în cadrul luptei împotriva pandemiei de Covid-19.

– cetățenii străini care fac dovada unui motiv familial imperios: în cazul cuplurilor separate, pentru continuarea școlarizării, îngrijirea copiilor, vizitarea părinților aflați în îngrijire.

De asemenea, lucrătorii agricoli sezonieri și lucrătorii detașați pot intra în Franța în următoarele condiții:

– să fie cetățeni ai unui stat membru UE sau din Andorra, Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, Elveția, ori cetățeni din țări terțe cu reședința principală într-unul dintre aceste state.

– lucrătorii agricoli sezonieri trebuie să prezinte un contract de muncă încheiat cu o întreprindere sau o fermă agricolă cu sediul în Franța sau o declarație prealabilă angajării, o confirmare de primire care conține numărul de ordine al Titlului Ocupare Simplificat Agricol (TESA simplificat) ori al Titlului Ocupare Serviciu Agricol (TESA+). De asemenea, trebuie să prezinte formularele Attestation employeur de saisonnier agricole (completat de angajator) și documentul justificativ internațional (care include declarația pe proprie răspundere cu privire la absența simptomelor Covid-19. Justificativul de deplasare internațională este disponibil pe pagina web: https://bit.ly/3d43vzP

– pentru lucrătorii detașați – înainte de sosirea în Franța, angajatorul trebuie să transmită la adresa ????detaches@interieur.gouv.fr confirmarea primirii declarației prealabile a detașării și toate documentele care atestă caracterul urgent al misiunii.

– la intrarea în Franța, lucrătorii detașați trebuie să prezinte documentul justificativ internațional (care include declarația pe proprie răspundere cu privire la absența simptomelor Covid-19), disponibil în franceză/engleză pe pagina web: https://bit.ly/3d43vzP.

 

Orice persoană care sosește în Franța poate fi plasată în carantină pentru 14 zile prin dispoziția autorităților locale, dacă acestea consideră că există un risc pentru sănătatea publică.


Preluat de la: Publika.md